dimarts, 2 de febrer del 2016

DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU

El dia 30 de gener és celebra el DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU, també conegut per l'acrònim DENIP) en commemoració de l'aniversari de la mort de Mahama Ganhdi.
Va ser el poeta i  educador  mallorquí Llorénç Vidal Vidal qui va establir la data l'any 1964, des de llavors són cada any més les escoles que s'afegeixen a aquesta iniciativa que consisteix en educar per a la pau i la no violència, fomentant valors com la concòrdia, la tolerància, la solidaritat i el respecte als drets humans.
Des de la matèria d'educació eticocívica i en el marc del projecte Aprenem Junts, hem estat treballant diferents valors morals, tots plegats tenen com a denominador comú la millora de la convivència que a la vegada implica el respecte als altres.
El grup de 4t ESO A format per Arnau, Ian i Madalí han exposat a classe el seu treball sobre la PAU, la seva reflexió sobre la pau ha estat aquesta:
Hem triat la pau com a valor moral perquè trobem que és imprescindible i fonamental per a la vida de les persones i de les nacions, mitjançant la pau es pot aconseguir una harmonia perfecta entre els éssers humans, és adir una convivència en al qual no hi ha desigualtats socials i les persones accepten als altres tal i com són. 
La pau consisteix en l’autosuperació perquè per aconseguir-la, les persones han de deixar de ser el que són, és a dir, éssers conflictius i violents, i aprendre a dialogar i a sobrepassar els conflictes que els destorben de manera no violenta, així autosuperant-se a ells mateixos i adonant-se que el camí correcte per a la convivència entre les persones és la pau i els respecte mutu.

Segons Arnau, Ian i Madalí: 
Es podria relacionar la pau amb el so de la natura, amb la tranquil·litat del moviment de les branques dels arbres, el vent bufant i el cant dels ocells. 

Mediateca EducaMadrid

Una cançó molt relacionada és la de John Lennon – Imagine – la qual ell mateix va composar demanant la fi de la guerra en tot el món i per a promoure la pau i la tolerància.

A la classe de 4t ESO C també han explicat el valor de la PAU el grup format per Marina, Ana C. i Anna M. 


Elles han triat la cançó de Raimon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada