divendres, 5 de febrer del 2016

QUÈ SÓN ELS VALORS MORALS? DECISIÓ i CONFIANÇA

Agnès, Jennifer i Paula, de 4t ESO C han exposat sobre el valor moral de la decisió.

RELACIÓ AMB EL VOLUNTARIAT
Quan busquem al diccionari la paraula decisió trobem el següent significat, però, què és per a nosaltres?
decisió
Quan ens pregunten pel mot decisió pensem en les dos accepcions que hem trobat. Com és evident prendre una decisió és triar però no és el mateix prendre una decisió que tindre decisió. Determinar una acció està molt relacionat amb tindre decisió ja que si no en tenim no podem fer res. Des del nostre punt de vista té molt a veure amb el caràcter propi de cada individu i la confiança en un mateix.
Podem veure clarament que el voluntariat és una gran idea per part de persones amb valors, des d’un principi sembla gairebé impossible dur a terme una tasca que involucre tanta gent, horaris, entitats i sobretot temps. És cert que per a nosaltres, unes adolescents, no és fàcil posar-nos al càrrec d’un grup de xiquets. En el cas de la biblioteca això ens ensenya a prendre decisions, què fer en cada moment, què fer en situacions improvisades i a formar-nos moralment ja que les decisions són a les nostres mans i hem de fer el que trobem moralment més correcte, per això i molt més ens fa créixer com a persones. Així veiem que el resultat ho compensa totalment tenint en compte tot el que ens aporta.
Tindre decisió o tindre empenta per a nosaltres significa avançar i prendre reptes sent conscients de les conseqüències que això comporta, no per temor s’ha de deixar d’intentar res. En aquest cas, creiem que aquest significat té un gran vincle amb Lo rober i amb l’Onada perquè, si pensem amb la gent que té la necessitat d’anar al rober i ens posem a la seua pell, veiem la decisió i l’empenta que ha de tindre aquesta gent per a seguir endavant tot i les circumstàncies. Pels residents no és gens fàcil canviar la seua vida habitual i abandonar la seua llar per començar de nou a un lloc com el que estan. Són conscients que no poden fer tot el que feien i es nota la nostàlgia a la seua veu però els més valents, els que conviuen amb nosaltres són feliços de reviure tots aquells moments i contents de totes les decisions preses que han format la seua vida.
D’aquesta forma veiem els diferents sentits del terme objectiva i subjectivament i es mostra així la diversitat dels nostres pensaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada