divendres, 19 de gener del 2018

Dissabte a la volta i diumenge a fer el vermut.


Avui han vingut a fer-nos una xerrada les responsables del Centre Ocupacional d'Alcanar, de la Fundació Mercè Pla. Maria Fibla, educadora social, Carol Navarro, monitora, una estudiant que ha fet les pràctiques a la fundació i Xavi i Cinta, dos residents del centre que ens han explicat el seu dia a dia, les activitats que fan...
Han preparat aquesta presentació:

L'alumnat ha estat molt atent a les explicacions.
Xavi ens ha contat que els dissabte va tot sol a La Volta, un bar d'Alcanar, i que pren una cocacola zero...
Diumenge al matí surten tots a fer el vermut i prenem un variat, afegeix Cinta.
També ens han explicat que fan fitxes de càlcul numèric, que fan activitats esportives, que els agrada molt participar a les festes del poble, ara estan preparats per al Carnestoltes, per a la festa del pijama.






Tots tenim ganes de començar aquesta nova aventura junts, segur que aprenem molt, com diu el nostre projecte de servei comunitari: Aprenem Junts


dimarts, 16 de gener del 2018

La Fundació Mercè Pla

Dilluns dia 15 de gener l'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut Sòl-de-Riu ha iniciat el servei comunitari a la Fundació Mercè Pla.
Abans de començar, durant tot el primer trimestre del curs hem estat treballant a l'aula per conèixer l'entitat, les característiques dels seus usuaris, quins són els seus objectius, les activitats que porten a terme,...
L'any 1977 va nàixer la Societat Cooperativa Verge de la Cinta, una associació sense ànim de lucre formada majoritàriament per famílies amb familiars amb discapacitat. L'any 1999 naix la Fundació per ampliar serveis i poder atendre les necessitats de les persones amb discapacitat psíquica.
En l'actualitat ha esdevingut un referent en l'atenció de persones amb funcionalitat diversa.
Aquest curs hem ampliat el servei que oferim a la comunitat col·laborant amb la Fundació. Els nois i noies l'institut Sòl-de-Riu participaran en els diferents tallers que dirigeixen els monitors del centre.
Estem segurs que aquest nou projecte ens aportarà coneixements i valors importants i, en acabar el curs, el balanç serà tant positiu com amb la resta d'entitats amb que participem des de fa més temps.