dilluns, 23 de novembre del 2015

diumenge, 22 de novembre del 2015

Aprenem Junts curs 2015/2016



Hem començat un nou curs i tant l’ alumnat com el professorat ja  estem treballant de ple en el projecte Aprenem Junts. Enguany amb nous alumnes, noves activitats i molta il·lusió.
El projecte Aprenem Junts, està emmarcat dintre del Pla Educatiu d’Entorn, està vinculat al currículum i posa l’accent en el servei, ja que es considera que a ser ciutadans se n’aprèn des de la pràctica. És a dir, mitjançant aquest projecte els alumnes milloren el seu entorn i alhora desenvolupen la seva competència social i ciutadana.
La definició que descriu en què consisteix el servei  seria aquesta:
L'aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.
Aquest és el 3r curs que s’està duent a terme el projecte i estem seguint el mateix model  que el curs passat.  Els alumnes, organitzats en grups i orientats per les professores preparen activitats i comparteixen experiències a l’aula.
 Les entitats que col·laboren en el projecte i on els alumnes realitzen les tasques de voluntariat són  la Biblioteca Municipal Trinitari Fabregat, la residència de gent gran l’Onada i Lo rober solidari. 
 En aquestes imatges podeu veure alumnes de 4t d'Eso treballant activitats a l'aula i compartint les seves experiències amb els seus companys.