dijous, 6 d’octubre del 2016

A LA RECERCA DE LA NOTÍCIA !!



Per tal de conèixer millor les entitats que col·laboren amb el nostre projecte de servei comunitari, estem treballant en grup l'elaboració d'un dossier monogràfic de cadascuna que redactarem en forma d'article periodístic i quan ho tinguem enllestit els millors seran publicats a la premsa local i comarcal.

EXPECTATIVES SOBRE EL VOLUNTARIAT

Després de les xerrades informatives realitzades durant les dues primeres setmanes del curs, hem demanat a l'alumnat que ens conte quines són les seves expectatives sobre el voluntariat. N'hem seleccionat unes quantes que podeu llegir a continuació:

grup de 4t ESO B
En aquesta  nova activitat anomenada voluntariat o APS espero poder aprendre moltes coses, ja sigui de tema d’organització d’activitats o com millorar l’empatia cap a la gent.Espero gaudir molt de cada lloc on em toqui estar i sobretot gaudir i aprendre molt cada dia que realitzaré la tasca del voluntariat.Personalment, crec que on gaudiré més serà a l’onada, ja que estic molt acostumada a tractar amb gent gran i se’m dóna molt bé escoltar-la, i també m’agrada molt organitzar activitats o fer manualitats.En conclusió, espero que pugui ajudar a la gent i fer-los feliços durant l’estona que estigui amb ells.
IRIS FERNÁNDEZ, 4t ESO B
Les meves­­­­­­­ expectatives davant el voluntariat són passar-m’ho molt bé i que sigui una experiència bona més. Serà diferent al meu dia a dia.
Jo que vull ser mestra m’agradaria fer més hores a la biblioteca així podria comprovar una mica com és ensenyar o ajudar a un nen o nena que ho necessiti. Potser anant també a l’onada o al rober me n’adono del significat de les petites coses, potser trio un altre camí i no vull ser mestra, el que espero d’aquesta nova experiència és que m’emocioni i m’ensenyi coses molt valuoses que jo mai li donaria importància.
Trobo que m’agradarà molt tot això ja que és tot nou per a mi i els meus companys. Ho espero amb molta il·lusió i alegria.
 

YOSARA EL HADDAD 4t ESO B
Quan vaig sentir per primer cop que a l’institut es feia voluntariat a diferents llocs del poble, em vaig alegrar moltíssim, però també em vaig quedat un poc confosa, ja que és un voluntariat obligatori.

Crec que és un grandíssim suport i ajut a la comunitat, tant als avis de l’Onada, que segur que els donarem molta alegria, com als nois i noies de la Biblioteca, o com al rober, que els ajudarem amb tot el que poguéssim.

Sóc molt sincera si dic que tenia ganes de començar 4rt d’ESO per poder iniciar amb les noves experiències del voluntariat. I encara tinc més ganes ara, ja que aquest cap de setmana vaig anar a vendre-li un númeret per a un sorteig a uns avis, i em van explicar que el dilluns se’n tornaven a l’Onada (perquè en diumenges a alguns van a casa seva). Llavors els vaig explicar que per les tardes aniríem allí, a fer-los activitats i companyia, i em van dir molt contents que ja m’esperaven amb moltes ganes.
Quan vaig sentir l’alegria que em transmetia aquella parella d’avis, estava convençuda de que m’aniria tot perfecte amb el voluntariat.

En conclusió, espero poder gaudir i viure noves situacions als diferents llocs i sobretot aprendre i satisfer a aquesta gent que avui dia ja ens esperen amb moltes ganes.
JAEL FABREGAT  4t ESO B

La meva expectativa d’aquesta assignatura és bona, jo crec que em pot servir per a ajudar a les persones que ho necessiten també em pot servir per millorar les exposicions orals, ja que tinc la possibilitat de parlar amb moltes persones però, crec que serà força complicat ja que sóc una mica vergonyós.


En conclusió, crec que aquesta assignatura em servirà per millorar les relacions socials.
ÀXEL REVERTER, 4t ESO B



ENGEGUEM MÀQUINES!

Comencem de nou la nostra activitat d'organització de l'aprenentatge servei.
Durant la primera setmana del curs, l'alumnat que ja va fer el voluntariat l'any passat ha explicat als seus companys de 4t com va ser la seva experiència.

Els nois i noies han escoltat de primera mà les anècdotes i aventures, què, com i quant van aprendre i han pogut preguntar dubtes i comentar inquietuds.



També ens han vingut a visitar i a fer una xerrada informativa de com serà el desenvolupament de les sessions de voluntariat les responsables de les entitats on es durà a terme el voluntariat.
Anna i Carla, de L'Onada Alcanar
Eva, de la Biblioteca Trinitari Fabregat